A family business since 1870

Karl Hoffmann

Van Nature Duurzaam – gezond bouwen is 3,5 jaar geleden opgericht door initiatiefnemer Laurens Schasfoort samen met Jarno Nillesen en Geert van der Rijdt. De motivatie van de oprichting ging gepaard met een persoonlijk proces waarbij Laurens steeds meer de behoefte kreeg om te ontspullen. ” Mijn belangrijkste kernwaarde is namelijk ‘vrijheid’. Ik stel mijzelf vaak de vraag: Wat betekent dat dan vrijheid?” Door zelf in een kleine woning te zijn gaan wonen, ervaar ik dat ik meer tijd heb, het geeft me mentale ruimte. Ik hoef me minder druk te maken om onderhoud, spullen, inrichten, huishouden etc. etc. Kortom meer tijd om met mezelf in contact te komen, mensen die me lief zijn en meer verbondenheid met de natuur. Je leeft eenvoudiger en daardoor intenser.

Laurens Schasfoort

Wat we doen

Duurzaam duurt het langst.

Van Nature Duurzaam ontwerpt, bouwt en realiseert ecologische en gezonde kleine woningen en kiest ervoor gebruik te maken van materialen die de relatie van de mens met de natuur weer herstelt. Het gebruik van bio-based materialen betekend dat we vrijwel alleen materialen gebruiken die volledig natuurlijk zijn. Voor de productie van deze materialen komt geen CO2 vrij, maar deze is er juist in opgeslagen o.a. in hout.

Verder betrekken we onze producten vooral uit Europa, en werken we samen met lokale leveranciers en fabrikanten.

Ecologisch bouwen was voorheen enkel bereikbaar voor mensen met een grote portemonnee. Wij willen ecologisch bouwen dichter bij de mensen brengen. Hoe kan het goedkoper en efficiënter, zodat ecologisch bouwen voor iedereen toegankelijk wordt.

Tevens willen wij mensen in vrijheid laten wonen en leven, verbonden met zichzelf en met de natuur door ecologische en gezonde community’s met kleine woningen te ontwerpen en te realiseren. Dit doen wij in opdracht van particuliere klanten of gemeenten.

Onze filosofie

We zitten met z’n allen midden in een duurzame transitie. Het besef dat wij niet niet door kunnen gaan op de ingeslagen weg neem toe. Willen wij nog een leefbare en gezonde wereld achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen dan moeten wij nu met zijn allen het roer keren. Een spannende tijd. Deze verandering vraagt om visie, creativiteit en lef, maar vooral het anders durven en gaan doen. Hierin zijn wij als innovatief bouwbedrijf uniek. Wij laten ons niet (ver)leiden door consumptie gerichte vragen zoals het bouwen van vakantiewoningen, groter, luxer en meer, maar wij kiezen voor het herstel van de relatie met de natuur.

Any Question at

1-8456-563-BKLYN

1399 Beverley Rd

Brooklyn, NY 11218

Mon-Sat

8 am – 8 pm

Send your mail at

contact@yourdomain.com