raul-3

Raúl Griffioen

Duurzame bouwer

Van jongs af aan ben ik graag bezig met bouwen. Vroeger binnen met lego en buiten aan hutten. Later heb ik mij met een bijbaan bij een timmerbedrijf verder ontwikkeld. Naast bouwen begon ik ook ontwerpen steeds leuker te vinden. Na een jaar interieurarchitectuur op de kunstacademie te hebben gestudeerd kwam ik erachter dat ik toch liever iets praktischer bezig wilde zijn. Tijdens mijn opleiding tot aardrijkskundedocent werd mij het belang van duurzaamheid steeds duidelijker. Het bouwen, ontwerpen en het duurzame aspect kwamen na mijn opleiding samen bij de bouw van mijn eigen Tiny House. Dit huisje waar ik nog steeds in woon heeft mijn passie voor bouwen weer aangewakkerd en deze passie kan ik nu kwijt bij het fijne team van “van nature duurzaam”.

Gerralt

Gerralt van Til

Duurzame bouwer

Sinds april 2022 werk ik voor ‘Van Nature Duurzaam’. Ik ben hier terecht gekomen omdat ik op zoek was naar werk met meer voldoening. Dit vond ik bij ‘VND’. Samen met leuke inspirerende collega’s met passie voor hun werk aan huizen bouwen geeft veel energie en voelt als werk dat er toe doet!

Ik ben opgeleid als hovenier en heb daarna een HBO-opleiding ‘veehouderij’ gedaan. Na 2 jaar in Frankrijk op een biologisch melkveebedrijf te hebben gewerkt, ben ik in 2018 voor mezelf begonnen als hovenier. Ik miste echter het werken met collega’s en was vooral bezig met het plaatsen van overkappingen en het straten van tuinen. Dat ging me steeds meer tegenstaan. Omdat bouwen wel mijn passie is vormt het ecologische bouwen die ideale combinatie tussen mijn passie en mijn idealen.

Laurens-bergen

Laurens Schasfoort

'Vrij leven architect' en bouwer

Omdat vrijheid belangrijk voor me is ben ik ooit begonnen als zelfstandig ondernemer. Wat het woord ‘vrijheid’ betekent houdt me al lang bezig.. Wanneer ben je vrij, wat helpt je daarbij?

Een van de antwoorden heeft voor mij te maken met minder ballast hebben, minder spullen, minder kosten en meer tijd voor dat waar je blij van wordt. Meer tijd ook voor je vrienden en de mensen die je lief zijn.

Vrijheid is volgens mij minder afhankelijk zijn van voorwaarden zoals geld, eerst dit nog even…… en dan… Vrijheid begint vandaag en nu!

Mijn droom/missie is dat mensen in vrijheid wonen en leven. Dat wil ik mogelijk maken door met onze Coöperatie ‘Van Nature Duurzaam – gezond bouwen’, ecologische kleine woningen te bouwen. Kleiner wonen en minder bezittingen hebben, kan daar volgens mij toe bijdragen. Dat ben ik in mijn eigen leven ook aan het onderzoeken. Zo kijk ik telkens welke spullen ik nu echt nodig heb.

Ik kom graag in contact met mensen die deze droom delen.

Peter

Peter Swart

Duurzame bouwer

Mijn naam is Peter Swart. Ik werk al sinds 2008 aan duurzaamheid, maar dan bij de gemeente Arnhem als beleidsmedewerker milieu. Sinds 2020 werk ik mee met Van Nature Duurzaam, omdat ik ook eens meer met mijn handen wilde werken én mijn hoofd op een andere manier. Ik werk nu vier dagen in de week voor de gemeente Arnhem en één dag voor Van Nature Duurzaam. Het leukste aan het werk is het samen bedenken hoe we de dingen aanpakken en de discussies tijdens de pauzes!

Pieter

Pieter van Dijk

Duurzame bouwer

Pieter bouwt graag duurzaam: aan theaterproducties en bijzondere voorstellingen, maar ook aan zijn relaties met mensen en tegenwoordig ook aan houtskelet woningen. Omdat hij gelooft dat er een verbinding is met wat je doet en wat goed voelt. Bouwen aan iets dat hout snijdt en bijdraagt zonder de aarde te belasten. Omdat die al teveel belast wordt en dat je daar natuurlijk van alles over kunt roepen, maar dat het ook fijn is om daadwerkelijk – met handen uit mouwen – iets te kunnen doen.

En ook hier gaat het weer om aandacht en respect. Over dat ‘het’ klopt en dat je met wat je bouwt ook een bijdrage levert aan een schonere, respectvolle wereld waar aandacht is voor kwaliteit en comfort voor de mens die hun huis tot een thuis wil maken.

arjan

Arjan de Jong

Duurzame trappenbouwer

Ik ben een ervaren meubelmaker uit Wageningen. Gespecialiseerd in het maken van inbouw meubelen, precies op maat passend in het interieur. Maar ook andere klussen met hout zijn leuk om te doen, zowel binnen als buiten. Dat doe ik nu al een aantal maanden bij Van Nature Duurzaam. Ik ontwerp en maak de trappen in de woningen in Olst. Met een voorkeur voor FSC en Europese houtsoorten, we moeten tenslotte goed met onze bossen omgaan. Lange tijd deed ik het meubelmaken als hobby erbij, sinds kort ben ik professioneel bezig en haal ik er een inkomen uit. Daarvoor heb ik dan ook het bedrijf Builtin opgericht.

berna

Berna Bonenkamp

Duurzame bouwer

Ik werk graag opbouwend! Tijdens mijn opleiding Kunstacademie Artez – Vrije Kunst maakte ik sculpturen en installaties. Ruimtelijke objecten groot en klein in mijn werkplaats en op locatie. Sinds 10 jaar werk ik als ZZPer in mijn bedrijf ‘Berna Bonekamp – Kunst, Educatie en Vormgeving’ voor verschillende opdrachtgevers en maak ik decors voor theater, vormgeving en uitvoeren van tentoonstellingen, speelobjecten/interieur voor binnen en buiten de school ect. Ook ben ik actief als kunst(gast) docent in het onderwijs van PO tot HBO. De bouw heeft me altijd al aangesproken. Nu bij VAN NATURE DUURZAAM door met denken en doen bij te dragen aan de uit te voeren opdrachten, het bouwen van een duurzaam huis van VAN NATURE DUURZAAM. Lekker fysiek in de weer, oplossingen bedenken, en dat binnen een fijn team.