Een kleine woning (Tiny House) draait niet zozeer om wat het is, maar om wat het doet voor je dagelijkse leven.

  • Het is goedkoop. Je kunt je eigen kleine woning bouwen, samen met ons, of laten bouwen voor weinig geld, waarna je hypotheekvrij kunt wonen.
  • Het levert je veel tijd op. Stel je eens voor hoe snel je met een stofzuiger door zo’n huisje heen bent. Je kunt je haast afvragen of je er een nodig hebt. Ook onderhoud kost je nauwelijks tijd. Tijd die je kunt besteden aan het verbouwen van je eigen groenten of meer tijd die je met je vrienden door kunt brengen.
  • Het geeft je mentale ruimte. Je hoeft je minder druk te maken om dingen waar de meeste mensen zich druk over maken. Er is gewoon weinig om je druk over te maken. Dat ene kleine huisje bevat alles dat je bezit, meer niet.
  • Het helpt je een betere toekomst op te bouwen. Als je niet elke maand een paar honderd euro aan de bank doneert in de vorm van rente, dan blijven er veel middelen over om te sparen, beleggen en toffe ervaringen te kopen (zoals reizen).
  • Je komt dichter bij de natuur, of op zijn minst bij de maatschappij. Want eerlijk is eerlijk, omdat je leefruimte beperkt is wordt je uitgenodigd om meer tijd in de buitenlucht te besteden. En afhankelijk waar je gaat wonen betekent dat meer contact met bomen, vogels, of mede-stadsbewoners.
  • Je leeft met meer intentie. Je belandt niet toevallig in een tiny house. En als je eenmaal zo leeft, dan doe je alles met meer intentie. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar gaan ‘funshoppen’ omdat alles wat je bezit een duidelijke functie moet hebben binnen je levensstijl.
  • Simpel leven. Het leven is ingewikkeld geworden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij snakken naar meer eenvoud, een simpeler leven zonder van jezelf te vervreemden.

De tiny house beweging inspireert ons. Een reden voor ons om zelf een kleine woning te bouwen en anderen inspireren hetzelfde te doen. Onze ervaringen en kwaliteiten als handige en allround vakmensen helpen, om dit samen met je op te pakken. We kunnen een kleine woning (25 m2 tot 75 m2) voor je, of samen met je bouwen. Het laatste heeft onze voorkeur omdat een huis bouwen voor jezelf een bijzonder proces is, bovendien heb je meer invloed.