In 2018 hebben we ‘Van Nature Duurzaam – gezond bouwen’ opgericht, bestaande uit: architect en bouwbioloog Jarno Nillesen, bouwbioloog en energieadviseur Geert van de Rijdt en ‘vrij leven architect’ en bouwer Laurens Schasfoort.

In 2020 zijn daar Luc Tempels, bouwkundige en Christiaan Reinders als bouwer bijgekomen. Verder maken we gebruik van krachten die ons op aanvraag kunnen versterken voor een aantal dagen per week.

Ons doel is om de komende jaren community’s te bouwen met ecologische kleine woningen (Tiny Houses of Small Homes) van ca 50 tot 75 m2.

Laurens Schasfoort

Laurens Schasfoort

'Vrij leven architect' en bouwer

Omdat vrijheid belangrijk voor me is ben ik ooit begonnen als zelfstandig ondernemer. Wat het woord ‘vrijheid’ betekent houdt me al lang bezig.. Wanneer ben je vrij, wat helpt je daarbij?

Een van de antwoorden heeft voor mij te maken met minder ballast hebben, minder spullen, minder kosten en meer tijd voor dat waar je blij van wordt. Meer tijd ook voor je vrienden en de mensen die je lief zijn.

Vrijheid is volgens mij minder afhankelijk zijn van voorwaarden zoals geld, eerst dit nog even…… en dan… Vrijheid begint vandaag en nu!

Mijn droom/missie is dat mensen in vrijheid wonen en leven. Dat wil ik mogelijk maken door met onze Coöperatie ‘Van Nature Duurzaam – gezond bouwen’, ecologische kleine woningen te bouwen. Kleiner wonen en minder bezittingen hebben, kan daar volgens mij toe bijdragen. Dat ben ik in mijn eigen leven ook aan het onderzoeken. Zo kijk ik telkens welke spullen ik nu echt nodig heb.

Ik kom graag in contact met mensen die deze droom delen.

Christiaan Reinders

Christiaan Reinders

Bouwer

Creëren vanuit liefde voor hout en met passie voor duurzaam bouwen.
Zo zou ik mijn werk willen omschrijven.
Duurzaamheid is voor mij iets vanzelfsprekends en noodzakelijk.
Bewustwording, balans, gezond leven en gezond bouwen gaan daarom voor mij hand in hand.
Al 10 jaar ben ik bezig mezelf te ontwikkelen op het gebied van bouwen.
Sinds een 2019 ben ik lid van de coöperatie Van Nature Duurzaam, hierin heb ik mensen gevonden die ook met passie hun vakgebied en leven invulling willen geven. Samen bouwen wij aan huizen van en voor de toekomst.

Geert van de Rijdt

Geert van de Rijdt

Energieadviseur en bouwbioloog

Al jaren doe ik energiezorg in gebouwen van gemeenten en energieadvieswerk voor particulieren. Ook heb ik 15 jaar in vennootschap een fietswinkel gehad, zelfstandig werken samen met anderen, daar houd ik van, idealisme is me niet vreemd, qua werk en kijk op het leven. Duurzaamheid een ander woord voor gezond verstand, voor leefbaarheid van ‘ruimteschip aarde’. Daarom ook de opleiding Baubiologie van het IBN (Institut für Baubiologie und Nachhaltigkeit, https://www.baubiologie.de/ ), die mijn behoefte vervult aan kennis over wonen en gezondheid. Uitdagend is het om de verworven inzichten in de praktijk te brengen. Dat doe ik door mijn taak als adviseur in het Loket Duurzaam Wonen (regio Nijmegen) én door de samenwerking met Jarno, Laurens en Benno.
Samen ontwikkelen we een innovatief houten vakwerkhuis.
Graag deel ik mijn kennis en ervaring want we moeten sneller gaan!

Laurens Schasfoort

Laurens Schasfoort

'Vrij leven architect' en bouwer

Omdat vrijheid belangrijk voor me is ben ik ooit begonnen als zelfstandig ondernemer. Wat het woord ‘vrijheid’ betekent houdt me al lang bezig.. Wanneer ben je vrij, wat helpt je daarbij?

Een van de antwoorden heeft voor mij te maken met minder ballast hebben, minder spullen, minder kosten en meer tijd voor dat waar je blij van wordt. Meer tijd ook voor je vrienden en de mensen die je lief zijn.

Vrijheid is volgens mij minder afhankelijk zijn van voorwaarden zoals geld, eerst dit nog even…… en dan… Vrijheid begint vandaag en nu!

Mijn droom/missie is dat mensen in vrijheid wonen en leven. Dat wil ik mogelijk maken door met onze Coöperatie ‘Van Nature Duurzaam – gezond bouwen’, ecologische kleine woningen te bouwen. Kleiner wonen en minder bezittingen hebben, kan daar volgens mij toe bijdragen. Dat ben ik in mijn eigen leven ook aan het onderzoeken. Zo kijk ik telkens welke spullen ik nu echt nodig heb.

Ik kom graag in contact met mensen die deze droom delen.

Christiaan Reinders

Christiaan Reinders

Bouwer

Creëren vanuit liefde voor hout en met passie voor duurzaam bouwen.
Zo zou ik mijn werk willen omschrijven.
Duurzaamheid is voor mij iets vanzelfsprekends en noodzakelijk.
Bewustwording, balans, gezond leven en gezond bouwen gaan daarom voor mij hand in hand.
Al 10 jaar ben ik bezig mezelf te ontwikkelen op het gebied van bouwen.
Sinds een 2019 ben ik lid van de coöperatie Van Nature Duurzaam, hierin heb ik mensen gevonden die ook met passie hun vakgebied en leven invulling willen geven. Samen bouwen wij aan huizen van en voor de toekomst.

Geert van de Rijdt

Geert van de Rijdt

Energieadviseur en bouwbioloog

Al jaren doe ik energiezorg in gebouwen van gemeenten en energieadvieswerk voor particulieren. Ook heb ik 15 jaar in vennootschap een fietswinkel gehad, zelfstandig werken samen met anderen, daar houd ik van, idealisme is me niet vreemd, qua werk en kijk op het leven. Duurzaamheid een ander woord voor gezond verstand, voor leefbaarheid van ‘ruimteschip aarde’. Daarom ook de opleiding Baubiologie van het IBN (Institut für Baubiologie und Nachhaltigkeit, https://www.baubiologie.de/ ), die mijn behoefte vervult aan kennis over wonen en gezondheid. Uitdagend is het om de verworven inzichten in de praktijk te brengen. Dat doe ik door mijn taak als adviseur in het Loket Duurzaam Wonen (regio Nijmegen) én door de samenwerking met Jarno, Laurens en Benno.
Samen ontwikkelen we een innovatief houten vakwerkhuis.
Graag deel ik mijn kennis en ervaring want we moeten sneller gaan!