Recent hebben we ‘Coöperatie Van Nature Duurzaam – gezond bouwen’ opgericht, bestaande uit: architect en bouwbioloog Jarno Nillesen, bouwbioloog en energieadviseur Geert van de Rijdt en ‘vrij leven architect’ en bouwer Laurens Schasfoort.

Verder maken we gebruik van de jarenlange expertise van Benno Hartmann ontwikkelaar van het Harkun bouwsysteem.

Ons doel is om de komende jaren community’s te bouwen met ecologische Tiny Houses.

Jarno Nillesen

Jarno Nillesen

architect en bouwbioloog IBN *

De intelligentie en schoonheid van de natuur raakt en inspireert mij. De natuur heeft altijd gelijk. In onze moderne samenleving zijn we ver af komen te staan van de natuur. Hierdoor zijn we onze oorsprong vergeten en in onbalans geraakt. Als een rivier die uit zijn bedding is getreden, zonder houvast en richtingloos, vernietigen we alles en dreigen we op te drogen, zowel lichamelijk als spiritueel.
Als architect en bouwbioloog IBN * creëer ik ruimte voor geluk en gezondheid. Daarbij ben ik op zoek naar de bron van de dingen, naar oorspronkelijkheid. Samen met anderen maak ik met behulp van natuurlijke en gezonde materialen een leefomgeving die de relatie tussen mens en natuur kan herstellen. De architectonische ruimte is daarbij afgestemd op de zintuiglijke en psychische behoeften van individuele bewoners en de omgeving. Verbonden met de aarde kunnen we weer vrij ademen, voelen, leven.
Dit Tiny Houses initiatief is een experiment onze manier van leven en woonomgeving opnieuw te ontdekken: eenvoudiger, oorspronkelijker, duurzamer, natuurlijker. Misschien dat we daarmee weer kunnen worden wat we bedoeld zijn te zijn: unieke vrije individuen in eenklank met elkaar en het universum.

* Institut für Baubiologie und Nachhaltigkeit. Bouwbiologen stellen een natuurlijke, gezonde en duurzame omgeving, vrij van schadelijke stoffen, centraal.

Geert van de Rijdt

Geert van de Rijdt

Energieadviseur en bouwbioloog

Al jaren doe ik energiezorg in gebouwen van gemeenten en energieadvieswerk voor particulieren. Ook heb ik 15 jaar in vennootschap een fietswinkel gehad, zelfstandig werken samen met anderen, daar houd ik van, idealisme is me niet vreemd, qua werk en kijk op het leven. Duurzaamheid een ander woord voor gezond verstand, voor leefbaarheid van ‘ruimteschip aarde’. Daarom ook de opleiding Baubiologie van het IBN (Institut für Baubiologie und Nachhaltigkeit, https://www.baubiologie.de/ ), die mijn behoefte vervult aan kennis over wonen en gezondheid. Uitdagend is het om de verworven inzichten in de praktijk te brengen. Dat doe ik door mijn taak als adviseur in het Loket Duurzaam Wonen (regio Nijmegen) én door de samenwerking met Jarno, Laurens en Benno.
Samen ontwikkelen we een innovatief houten vakwerkhuis.
Graag deel ik mijn kennis en ervaring want we moeten sneller gaan!

Laurens Schasfoort

Laurens Schasfoort

'Vrij leven architect' en bouwer

Omdat vrijheid belangrijk voor me is ben ik ooit begonnen als zelfstandig ondernemer. Wat het woord ‘vrijheid’ betekent houdt me al lang bezig.. Wanneer ben je vrij, wat helpt je daarbij?

Een van de antwoorden heeft voor mij te maken met minder ballast hebben, minder spullen, minder kosten en meer tijd voor dat waar je blij van wordt. Meer tijd ook voor je vrienden en de mensen die je lief zijn.

Vrijheid is volgens mij minder afhankelijk zijn van voorwaarden zoals geld, eerst dit nog even…… en dan… Vrijheid begint vandaag en nu!

Mijn droom/missie is dat mensen in vrijheid wonen en leven. Dat wil ik mogelijk maken door met onze Coöperatie ‘Van Nature Duurzaam – gezond bouwen’, duurzame tiny houses te bouwen. Kleiner wonen en minder bezittingen hebben, kan daar volgens mij toe bijdragen. Dat ben ik samen met mijn vrouw Arletta ook aan het onderzoeken. Zo kijken we samen welke spullen we nu echt nodig hebben en ben ik bezig met het bouwen van een eigen tiny house.

Ik kom graag in contact met mensen die deze droom delen.

Jarno Nillesen

Jarno Nillesen

architect en bouwbioloog IBN *

De intelligentie en schoonheid van de natuur raakt en inspireert mij. De natuur heeft altijd gelijk. In onze moderne samenleving zijn we ver af komen te staan van de natuur. Hierdoor zijn we onze oorsprong vergeten en in onbalans geraakt. Als een rivier die uit zijn bedding is getreden, zonder houvast en richtingloos, vernietigen we alles en dreigen we op te drogen, zowel lichamelijk als spiritueel.
Als architect en bouwbioloog IBN * creëer ik ruimte voor geluk en gezondheid. Daarbij ben ik op zoek naar de bron van de dingen, naar oorspronkelijkheid. Samen met anderen maak ik met behulp van natuurlijke en gezonde materialen een leefomgeving die de relatie tussen mens en natuur kan herstellen. De architectonische ruimte is daarbij afgestemd op de zintuiglijke en psychische behoeften van individuele bewoners en de omgeving. Verbonden met de aarde kunnen we weer vrij ademen, voelen, leven.
Dit Tiny Houses initiatief is een experiment onze manier van leven en woonomgeving opnieuw te ontdekken: eenvoudiger, oorspronkelijker, duurzamer, natuurlijker. Misschien dat we daarmee weer kunnen worden wat we bedoeld zijn te zijn: unieke vrije individuen in eenklank met elkaar en het universum.

* Institut für Baubiologie und Nachhaltigkeit. Bouwbiologen stellen een natuurlijke, gezonde en duurzame omgeving, vrij van schadelijke stoffen, centraal.

Geert van de Rijdt

Geert van de Rijdt

Energieadviseur en bouwbioloog

Al jaren doe ik energiezorg in gebouwen van gemeenten en energieadvieswerk voor particulieren. Ook heb ik 15 jaar in vennootschap een fietswinkel gehad, zelfstandig werken samen met anderen, daar houd ik van, idealisme is me niet vreemd, qua werk en kijk op het leven. Duurzaamheid een ander woord voor gezond verstand, voor leefbaarheid van ‘ruimteschip aarde’. Daarom ook de opleiding Baubiologie van het IBN (Institut für Baubiologie und Nachhaltigkeit, https://www.baubiologie.de/ ), die mijn behoefte vervult aan kennis over wonen en gezondheid. Uitdagend is het om de verworven inzichten in de praktijk te brengen. Dat doe ik door mijn taak als adviseur in het Loket Duurzaam Wonen (regio Nijmegen) én door de samenwerking met Jarno, Laurens en Benno.
Samen ontwikkelen we een innovatief houten vakwerkhuis.
Graag deel ik mijn kennis en ervaring want we moeten sneller gaan!

Laurens Schasfoort

Laurens Schasfoort

'Vrij leven architect' en bouwer

Omdat vrijheid belangrijk voor me is ben ik ooit begonnen als zelfstandig ondernemer. Wat het woord ‘vrijheid’ betekent houdt me al lang bezig.. Wanneer ben je vrij, wat helpt je daarbij?

Een van de antwoorden heeft voor mij te maken met minder ballast hebben, minder spullen, minder kosten en meer tijd voor dat waar je blij van wordt. Meer tijd ook voor je vrienden en de mensen die je lief zijn.

Vrijheid is volgens mij minder afhankelijk zijn van voorwaarden zoals geld, eerst dit nog even…… en dan… Vrijheid begint vandaag en nu!

Mijn droom/missie is dat mensen in vrijheid wonen en leven. Dat wil ik mogelijk maken door met onze Coöperatie ‘Van Nature Duurzaam – gezond bouwen’, duurzame tiny houses te bouwen. Kleiner wonen en minder bezittingen hebben, kan daar volgens mij toe bijdragen. Dat ben ik samen met mijn vrouw Arletta ook aan het onderzoeken. Zo kijken we samen welke spullen we nu echt nodig hebben en ben ik bezig met het bouwen van een eigen tiny house.

Ik kom graag in contact met mensen die deze droom delen.